czwartek, 1 marca 2012

BARSZCZ CZERWONY z kaszą jaglaną :-)

Sposobów na przemycanie kaszy jaglanej w diecie Dziecięcia ciąg dalszy...
;-)
Ta pyszna buraczkowa zupa to wariacja na temat barszczu ukraińskiego.
Możesz dodać do niej swoje własne składniki, nie zapominając o dodatku ugotowanej kaszy jaglanej.


Składniki:
buraki
marchew
por
seler
pietruszka
ziemniaki
ugotowana fasolka (opcjonalnie)
ugotowana kasza jaglana (obowiązkowo ;-))
ziele angielskie
liść laurowy
oliwa nierafinowana ze słonecznika eko
sól, pieprz, sos sojowy (eko)
czosnek
majeranek


Wykonanie:
Założywszy że posiadasz już ugotowaną fasolę i kaszę jaglaną
 (jeśli nie ugotuj kaszę wg tego przepisu klik), 
możesz przystąpić do gotowania zupy. Umyj i obierz warzywa, i pokrój w kostkę (możesz również ugotować warzywa w całości, prócz ziemniaków i pora, a pokroić je po ugotowaniu).

Wrzuć do wody warzywa, ziele, liść laurowy, całe ząbki czosnku.
Ugotuj warzywa do miękkości. Dodaj do zupy majeranek, sól, pieprz, sos sojowy i fasolę.
Nałóż na talerz kaszę jaglaną i wlej nań zupę a całość polej oliwą ze słonecznika.
Gotowe!
:)


UWAGA. 
Jeśli nie chcesz by Twoja zupa była klarowna, tylko lekko zagęszczona, jedną marchew, pietruszkę i seler ugotuj w całości a następnie zmiksuj na gładką masę i dodaj do zupy.
Smacznego!

Ciao!

:-)




2 komentarze:

  1. Dziwna zupa muszę spróbować.Barszczu z kaszą jaglana nie jadłem.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry,
    a jakie proporcje warzyw będą najlepsze, żeby smak był najlepszy? Ile buraków? ile marchewek?…
    Dziekuję za odpowiedź.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.